Prešovskí biskupi vyzývajú v predvianočnom čase myslieť na ľudskú dôstojnosť

05.12.2005 Prešov

Prešov 5. decembra (TASR) - Za veľmi dôležité v čase Adventu či Filipovky považujú biskupi sídliaci v Prešove myslieť na ľudskú dôstojnosť, ktorá sa dnes čas...
Prešov 5. decembra (TASR) - Za veľmi dôležité v čase Adventu či Filipovky považujú biskupi sídliaci v Prešove myslieť na ľudskú dôstojnosť, ktorá sa dnes často dehonestuje.

Podľa vyhlásenia zo svojho dnešného, už tradičného stretnutia v predvianočnom čase na Gréckokatolíckom biskupskom úrade (GKBÚ) v Prešove sú biskupi \"udivení a rozčarovaní z násilia, v ktorom sa zmieta naša spoločnosť, zo vzájomného nerešpektovania sa a zo skutočnosti, že mnohí dnes rezignujú a strácajú zmysel života\".
Pod vyhlásenie sa podpísal pravoslávny arcibiskup a metropolita Nikolaj, evanjelický biskup Igor Mišina a gréckokatolícky biskup Ján Babjak.
Ďakujú tiež všetkým, ktorí odmietajú sledovať \"treťotriednu kultúru prezentovanú niektorými médiami\". Pozývajú všetkých k odvahe žiť praktický kresťanský život, ktorý môže blahodarne pomáhať budovať zdravú rodinu a celú spoločnosť.
Prešovskí biskupi želajú občanom požehnané Vianoce a milostiplný nový rok 2006. Sviatky nech sú príležitosťou v pokoji, ktorý ponúka narodený Spasiteľ, znovuobjavovať dôstojnosť, akú dal Boh všetkým ľuďom bez rozdielu.
Podľa riaditeľa GKBÚ Ľubomíra Petríka sa ekumenické stretnutie čelných predstaviteľov troch cirkví konalo v bratskej atmosfére. Podľa neho opäť ukázalo, že je oveľa viac toho, čo cirkvi zjednocuje ako toho, čo ich rozdeľuje.
 

Vyberte región

mark